Ons doel

Toen ’t Veldteke in 1983 werd opgericht hadden we als club 2 doelstellingen voor ogen:

1. ‘t bevorderen van ‘t verzamelen van spullen van de Berregse Vastenavend.
2. ‘t bevorderen van de kennis over de Berregse Vastenavend.

Beide doelstellingen zijn nog steeds het belangrijkste van onze club, immers de Bergse Vastenavend wordt steeds meer als cultureel erfgoed gezien en zo ook het behoud van Vastenavend materiaal.

Door middel van het houden van bijeenkomsten voor de leden, waar achtergrond informatie wordt gedeeld over bepaalde onderwerpen hopen we de interesse te behouden, maar ook te bevorderen. Zo komt Steketee, als beschermheer van onze club elk jaar uitleg geven over het nieuwe Veldteke en hebben we ook een informatie sessie gehad over de Clubvlag en het boerke.

Daarnaast hebben we de Vastenavendbeurs, waar we verzamelaars proberen samen te brengen, waar men natuurlijk hun verzameling wil complementeren, maar ook als samenzijn van verzamelaars en het uitwisselen van informatie en kennis. Deze beurs is voor iedereen toegankelijk en we zien een groei in interesse van verzamelaars. 

We zien de laatste jaren dat een belangrijke groep steeds meer interesse krijgt in het verzamelen. Dit zijn namelijk onze jeugdleden. Dit is de toekomst voor niet alleen het feest zelf, maar ook voor het behoud van alles wat er is uitgebracht. De geest van het feest en verzamelen zal blijven bestaan. En zoals Rens van Tilborg al eens zei: ’t Veldteke…. De Schatbewaarders van de Berregse Vastenavend!