Leden

Op deze pagina laten we graag zien wie onze leden zijn, wat ze zoal verzamelen en nog zoeken. Maar vooral ook waarom ze lid zijn geworden van ‘t Veldteke.

Jeroen

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Jeroen Verhulst, 40 jaar oud en geboren en getogen Bergenaar oftewel een echte Krab. Na mijn studie en omzwervingen woon ik sinds 2008 weer in Bergen op Zoom en verwacht niet meer weg te gaan. Mooie stad aan t scheld!

In welk verzamel item ligt je interesse?
Das een moeilijke, want ik denk dat veel verzamelaars zoals ikzelf zijn begonnen met het verzamelen van de Veldtekens. Mijn interesses liggen in 2 dingen: alles wat op papier is uitgegeven, de schooibrieven en liedjes. Daarnaast de grootste interesse in Louis Weijts. Plaatjes, tekeningen, schetsen, ook digitaal om te weten wat hij allemaal gemaak heeft, voor wie etc.

Waarom ben je lid geworden bij t Veldteke?
Ik ben lid geworden van t Veldteke om met meer verzamelaars in contact te komen. Iedereen heeft zijn eigen interesses en hopelijk kun je elkaar helpen. Samen je kennis delen over wat er is om te verzamelen.

Hoe lang verzamel je al?
Echt actief ben ik begonnen in 2008. Ik kreeg het boek 11-11 te leen en vanaf dat moment ben ik naar alle informatie op zoek gegaan over Louis Weijts. Daarvoor verzamelde ik op een lager pitje.

Waar ben je nog naar op zoek?
Waar ik naar opzoek ben is informatie;, schetsen, achtergronden van Louis Weijts. Zonder zijn creatieve bijdrage denk ik dat we nooit zo’n grote stad zijn geworden mbt optochten, veldtekens, bouwclubs enzovoorts. En natuurlijk naar het “papier werk” zoals liedje, 11-geboden